Diana van der Bent / Paul den bakker

La petite princesse

Diana van der Bent / Paul den bakker

46 46 people viewed this event.

Book here

https://fienta.com/guillaume-marcenac-invites-diana-van-der-bent

Diana van der Bent begon haar werkzame leven als juriste, maar maakte al snel de stap naar de muziek. Zij studeerde zang aan het conservatorium in Utrecht, waar zij jazz, gerelateerde stijlen en ook klassieke zang studeerde.

Na haar studie heeft Diana zich ontwikkeld tot een veelzijdig vocaliste. Ze nam een duo cd op met jazz contrabassist extraordinaire Harry Emmery en maakte diverse muzikale theatervoorstellingen waaronder “Peggy & Nina” (over Peggy Lee en Nina Simone), “Van Ramses tot Rossini, een radeloos recital” en het succesvolle Eb & Vloed, waarmee ze momenteel door heel Nederland optreedt.

Ze bracht ook een Franstalige album uit; Tout finit par des chansons, naar haar gelijknamige theatervoorstelling. Haar album is uitgekomen op het Utrechtse label TRPTK. Diana was finaliste van het Concours de la chanson Alliançe Francaise 2019. Ze is als zangdocent verbonden aan de Jazz Department van het Conservatorium van Amsterdam.

https://dianamusic.nl/

  • RECENSIE VAN HANS VAN DER MAAS VOOR VAN RAMSES TOT ROSSINI” Eerste reactie? Wat een stem! Flexibel, krachtig en loepzuiver. De voorstelling heet ‘Van Ramses tot Rossini’ en zo letterlijk mag je dat nemen. Soepel manoeuvreert ze in een intrigerend half uurtje van onvervalste opera tot een klassieke Shaffy. Er schiet slechts één woord te binnen: vakvrouw. Een eervolle vermelding is zeker ook op z’n plaats voor haar begeleidende pianist.”

  • RECENSIE ‘DIANA’ | JAZZNU.COM[…] “Haar zuivere stemgeluid, haar kracht om nergens in het hoge register weg te slippen – vaak hét manco van debuterende jazzvocalisten – haar tot in de puntjes beheerste zangtechniek, haar expressie en haar eigengereidheid in repertoirekeuze – wie kiest er nu zo verrassend voor Michel Fugains Fais comme l’oiseau? – maken Diana van der Bent tot een aanwinst voor het Nederlandse jazzmilieu.” Rinus van der Heijden – jazznu.com (klik hier voor de volledige recensie)

NOMINATIE ALBUM VAN HET JAAR 2019

Mooi nieuws! Ons album “Tout Finit Par Des Chansons” is genomineerd voor een ‘Album…

https://guillaumemarcenac.com/

https://lapetiteprincesse.org/events/

To register for this event please visit the following URL: https://fienta.com/guillaume-marcenac-invites-diana-van-der-bent →

 

Date And Time

2023-09-19 @ 07:30 PM to
2023-09-19 @ 11:00 PM
 

Event Types

 

Event Category

Share With Friends